De Boerderij

Eeuwenoud & karakteristiek

Deze eeuwenoude boerderij op het Groningse Hogeland wordt door bewoond door Christa Verver & Remco Baar. Het gebouw heeft de status Karakteristieke Boerderij en is cultureel erfgoed. In de oude schuur vind je nog steeds een koestal, paardenstal, hooizolders, graanzolder, kelder, tasruimten met lemen vloer, een deel en gebintconstructies, allemaal onder een rieten kap met uilenborden. Voor de boerderij staat een oud stookhuisje, naast de boerderij een authentiek kippenschuurtje. Om het erf ligt een gracht en staan oude bomen als Italiaanse  en Katoen Populieren. Op het erf staat een knotwilg met 5m stamomtrek, een rij knotlinden en Paardenkastanjes.

Oprijlaan Savanneboerderij Verbaarum

De Boerderij

EEUWENOUD & KARAKTERISTIEK

De eeuwenoude boerderij op het Hogeland van Groningen wordt bewoond door onszelf. Het gebouw heeft de status Karakteristieke Boerderij en is cultureel erfgoed. In de oude schuur vind je nog steeds een koestal, paardenstal, hooizolders, graanzolder, kelder, tasruimten met lemen vloer, een deel en gebintconstructies, allemaal onder een rieten kap met uilenborden. Voor de boerderij staat een oud stookhuisje, naast de boerderij een authentiek kippenschuurtje.

De boerderij in vroegere tijden

Historie

Terug in de tijd

Onze eeuwenoude boerderij heeft heel wat gezien tijdens haar bestaan. We nemen je daarom graag mee terug in de tijd om de geschiedenis van onze Boerderij aan je te vertellen.

Beleef Savanneboerderij Verbaarum…

Geniet van de rust en de ruimte

Slapen op onze biologische boerderij kun je doen op onze mini-Glamping met veel aandacht voor natuur en milieu. Je overnacht dan op onze Savanne die is aangeplant met vele soorten noten- en fruitbomen & struiken zoals hazelnoten, pecannoten, bramen, frambozen, bessen, pawpaw, kersen en perzik. Kom helemaal tot rust op ons wellnessplein of geniet van onze activiteiten rondom de boerderij.

Overnachten

Beleef de rust en de ruimte van Savanneboerderij Verbaarum vanuit onze luxe ingerichte safaritenten met eigen sanitair. Op slechts 8 km van de stad Groningen kun je genieten van het vrije uitzicht over het Groninger landschap, met haar imposante wolkenluchten. Lees verder of boek direct jouw safaritent.

Wellness

Kom tot rust op ons wellnessplein met hot-tub & Kelo Sauna. Ontspanning en sauna gebruik hebben een positief effect op zowel de fysieke als mentale gezondheid. Je vindt daarom achter de Savanneboerderij een wellnessplein waar je als gast gratis gebruik van kunt maken. Lees verder over het wellnessplein.

Activiteiten

Beleef al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Laat je rondleiden om onze authentieke boerderij & het oude erf of ga mee op ontdekking over de savanne. Het Groninger Hogeland zal je verbazen tijdens het sterrenkijken of het SUP-en over de oude en rustige watertjes. Lees verder over alle activiteiten rondom de boerderij.

Naturisme

Wil je graag Puur Natuur bij ons verblijven dan is dat mogelijk. Deze levenswijze past heel goed bij ons concept van aandacht en respect voor jezelf, elkaar en de natuur. Wij organiseren graag een Bloot Gewoon periode rond jouw verblijf zodat je hier alleen met gelijkgestemden verblijft. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

De Savanne

Agroforesty Systeem

Dit bijzondere agroforestry systeem tovert saai en eentonig grasland om in een spannende Savanne. Dit syntropic farming systeem bevat een grote variëteit aan noten-, fruit- en ondersteunende bomen en struiken. De ruim 3000 aangeplante bomen en struiken hebben direct veel invloed op allerlei insecten en vogels. Van het vroege voorjaar tot ver in de herfst bloeien er bloemen en rijpen er vruchten.

De Savanne

De Woldtuin

Duurzame Groenten

De Tuinderij De Woldtuin is gelegen in de Savanne van Savanneboerderij Verbaarum. De vier Tuinders van de Woldtuin hebben elkaar gevonden in de passie voor een gezonde aarde. De Wold-tuinders werken nauw samen, maar iedereen heeft zijn eigen manier van werken en hanteert verschillende methodes. Zo blijven zij elkaar verrassen en vernieuwen én creëren ze samen de meest optimale teeltwijzen.

Moestuin met kas