De Boerderij

Deze eeuwenoude boerderij op het Groningse Hogeland wordt door bewoond door Christa Verver & Remco Baar. Het gebouw heeft de status Karakteristieke Boerderij en is cultureel erfgoed. In de oude schuur vind je nog steeds een koestal, paardenstal, hooizolders, graanzolder, kelder, tasruimten met lemen vloer, een deel en gebintconstructies, allemaal onder een rieten kap met uilenborden. Voor de boerderij staat een oud stookhuisje, naast de boerderij een authentiek kippenschuurtje. Om het erf ligt een gracht en staan oude bomen als Italiaanse  en Katoen Populieren. Op het erf staat een knotwilg met 5m stamomtrek, een rij knotlinden en Paardenkastanjes.

De boerderij in vroegere tijden

Historie

Terug in de tijd

Onze eeuwenoude boerderij heeft heel wat gezien tijdens haar bestaan. We nemen je daarom graag mee terug in de tijd om de geschiedenis van onze Boerderij aan je te vertellen.

De Savanne

Agroforesty Systeem

Dit bijzondere agroforestry systeem tovert saai en eentonig grasland om in een spannende Savanne. Dit syntropic farming systeem bevat een grote variëteit aan noten-, fruit- en ondersteunende bomen en struiken. De ruim 3000 aangeplante bomen en struiken hebben direct veel invloed op allerlei insecten en vogels. Van het vroege voorjaar tot ver in de herfst bloeien er bloemen en rijpen er vruchten.

De Savanne

De Woldtuin

Duurzame Groenten

De Tuinderij De Woldtuin is gelegen in de Savanne van Savanneboerderij Verbaarum. De vier Tuinders van de Woldtuin hebben elkaar gevonden in de passie voor een gezonde aarde. De Wold-tuinders werken nauw samen, maar iedereen heeft zijn eigen manier van werken en hanteert verschillende methodes. Zo blijven zij elkaar verrassen en vernieuwen én creëren ze samen de meest optimale teeltwijzen.

Moestuin met kas