De Boerderij

Christa Verver & Remco Baar bewonen een eeuwenoude boerderij op het Groningse Hogeland, erkend als Karakteristieke Boerderij en cultureel erfgoed. De oude schuur herbergt diverse historische elementen, omringd door een gracht en oude bomen.

De boerderij in vroegere tijden

Historie

Terug in de tijd

Onze eeuwenoude boerderij heeft heel wat gezien tijdens haar bestaan. We nemen je daarom graag mee terug in de tijd om de geschiedenis van onze Boerderij aan je te vertellen.

De Savanne

Agroforesty Systeem

Dit bijzondere agroforestry systeem tovert saai en eentonig grasland om in een spannende Savanne. Dit syntropic farming systeem bevat een grote variëteit aan noten-, fruit- en ondersteunende bomen en struiken. De ruim 3000 aangeplante bomen en struiken hebben direct veel invloed op allerlei insecten en vogels. Van het vroege voorjaar tot ver in de herfst bloeien er bloemen en rijpen er vruchten.

De Savanne

De Woldtuin

Duurzame Groenten

De Tuinderij De Woldtuin is gelegen in de Savanne van Savanneboerderij Verbaarum. De vier Tuinders van de Woldtuin hebben elkaar gevonden in de passie voor een gezonde aarde. De Wold-tuinders werken nauw samen, maar iedereen heeft zijn eigen manier van werken en hanteert verschillende methodes. Zo blijven zij elkaar verrassen en vernieuwen én creëren ze samen de meest optimale teeltwijzen.

Moestuin met kas