Activiteiten

Beleef al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Ontspan, werk aan jezelf, laat je rondleiden om onze authentieke boerderij & het oude erf of ga mee op ontdekking over de savanne. Het Groninger Hogeland zal je verbazen tijdens het sterrenkijken of het SUP-en over de oude en rustige watertjes.

Massage

Diepe ontspanningsmogelijkheden 

Verbaarum massage

Christa is een gediplomeerd sportmasseur met een praktijk in Groningen. Ook tijdens je verblijf hier op de boerderij kun je gemasseerd worden en kun je kiezen uit een sportmassage, een ontspanningsmassage en een stoel-shiatsu massage.  Normaal binnen in de boerderij en met mooi weer heerlijk buiten op het wellness-plein. Massage’s helpen je om dieper in een ontspanning te komen waardoor de weldadige warmte van de sauna en hot-tub nog meer effect op je lijf en welzijn hebben. 

Therapie & Coaching

Jildau Canrinus

Regeneratieve Landbouw draagt ook zorg voor de geest! Familie-opstellingen, Regressie & Reïncarnatietherapie

Jildau heeft een breed palet aan trauma opleidingen gevolgd en kan je als geen ander helpen bij het blootleggen en duiden van de patronen, systemen en overtuigingen waar je eventueel last van hebt en waarom je doet wat je doet. In een eerste gesprek wordt de boodschap van je klachten meestal al heel erg duidelijk. Indien nodig of gewenst kan ze met familieopstellingen helderheid geven hoe de klacht ook zijn oorsprong vindt in jouw huidige of vroegere familiesysteem. 

Tijdens je verblijf, maar ook daarbuiten, kun je één of meerdere sessies plannen met Jildau. 

Coaching

Tijdens je verblijf heb je hier ook de mogelijkheid om je liefdesrelatie of andere relaties op bv je werk eens nader te aanschouwen en te bekijken waar groeimogelijkheden voor jou of jullie liggen.  Dit kan in een enkel maar ook in een duo gesprek met je partner.

Tijdens je verblijf, maar ook daarbuiten kun je één of meerdere sessies plannen met Jildau. 

All-In arrangementen op maat

Naar gelang je eigen wensen kunnen we je een combinatie van verblijf, ontbijt, diner, massage, wellness en coaching of therapie sessies op maat aanbieden. 

Rondleidingen op de Savanneboerderij

We nemen je graag mee op ontdekking

De boerderij

We leiden je graag rond in en om onze authentieke boerderij & het oude erf. De boerderij stamt uit 1869, maar de historie van het erf met gracht gaat terug tot de 15e eeuw. Er is veel historie zichtbaar. We kunnen je veel vertellen over het leven en werken op deze boerderij in vroegere tijden, maar óók over onze toekomstplannen met de boerderij.

Agro-ecologie, Permacultuur

Tijdens je verblijf nemen we je graag mee op ontdekking over de savanne. Kom de interessante achtergronden en details over dit bijzondere Agro-Forestry systeem te weten!

Regeneratieve tuinderij De Woldtuin

Tijdens je verblijf vertellen we je graag over onze manier van groente kweken, welke maatregelen je kunt nemen waarmee spitten, ploegen en freezen en onkruidgroei zoveel als mogelijk verleden tijd worden. Waarom je niet de planten maar juist het bodemleven moet voeden. Hoe je zelf sterke groenteplantjes opkweekt. En horen we graag al jou specifieke vragen en problemen van jouw moestuin. 

Moestuinieren

Kom alles te weten over biologisch moestuinieren! Maak kennis met de schijnbare chaos en het toepassen van permacultuur principes in een moestuin. Of beleef gewoon een mooie, anders dan anders moestuin. We leiden je graag rond.

Gezonde voeding

Alles over voedsel, bereiden en eten

Puur natuur voedsel

ZELF KOKEN

Wil je graag (h)eerlijk, lokaal en gezond voedsel eten? Dan kunnen we je aanbieden wat de moestuin en de savanne op dat moment bieden, aangevuld met verse kippen en/of eenden eitjes, kruiden, en home-made producten uit onze kelder als sappen, soepen, jams. We kunnen dit aanvullen met verse biologische melk, kaas en vlees uit de directe omgeving. De tenten hebben een goed uitgeruste keuken met een inductiekookplaat zodat u uitgebreid kunt koken.

BUITEN KOKEN

Bij de tent kunt u een BBQ met houtskool of een skottlebraai op gasfles huren zodat u heerlijk buiten kunt kokkerellen.

KAMPVUUR KOKEN

We kunnen hout leveren voor een fijn kampvuur op de vuurplaats. Daar kunnen we een gietijzeren grilplaat op pootjes, een driepoot met een grilrooster aan kettingen of de driepoot met een gietijzeren grillpan aan kettingen bij leveren voor de ultieme outdoor experiance. Neemt u de wijn mee? 

ONTBIJT

We kunnen een heerlijk biologisch ontbijt verzorgen welke we bij de tenten brengen. Christa bakt hier ambachtelijke en gezonde zuurdesembroden welke door de meeste mensen met een glutenallergie gegeten kunnen worden. De broden zijn van uitmuntende kwaliteit en smaak. Het ontbijt is verder aangevuld met onze heerlijke jams, eitjes van onze puur natuur levende kippen of indien gewenst onze eenden, streekkazen, volle kwark, vers fruit en vers geperste jus d’orange.

Christa’s broden zijn ook los te koop. 

HUISKAMER en TUINKAMER DINERS

Regelmatig organiseert Christa een huiskamer of tuinkamerdiner. Ze kookt fantastische vegetarische en veganistische gerechten van hoge kwaliteit met veelal groenten en kruiden uit eigen tuin. Yvette van Boven & Yotam Ottolenghi zijn grote inspiratiebronnen waar Christa heerlijk mee aan de haal kan gaan. Hier geen kleine bordjes maar schalen vol heerlijke gerechten en rijke salades. De kleinschalige tafelsetting in het oudste deel van de boerderij en het heerlijke eten maken het verbinden met de andere tafelgenoten tot een peulenschil en mooie gesprekken met andere genieters zijn zelden uitgesloten. Op zomerse dagen wordt het huiskamer diner een tuinkamer diner en genieten we in de zijtuin van de boerderij onder de oude appel en perenbomen.

Allergieën en dieetwensen zijn vaak geen enkel probleem om rekening mee te houden.

AANSCHUIFDINERS

Op uw verzoek kunt u bij ons aan tafel schuiven en met ons mee eten met een mooi samengesteld diner. 

Uitzicht Safaritent

De Omgeving

Laat het Groninger Hogeland je verbazen

Sterren kijken

In de omgeving van de Savanneboerderij is weinig tot geen straat verlichting, zijn de dorpen klein en zijn er veel landerijen. Hierdoor is er weinig lichtvervuiling en zijn de nachten vaak nog écht donker. In combinatie met het weidse uitzicht is een nachtelijke blik in stilte op de sterrenhemel vaak erg indrukwekkend.

SUP-pen

Stand-Up-Paddling is erg populair. Het Groninger Hogeland en omgeving bieden vele oude en rustige watertjes. Bijvoorbeeld Oude Diepje, Oude Ae, Reitdiep, Kromme Raken, Selwerder Diepje en vele andere watertjes vragen om suppend ontdekt te worden. Laat je wegbrengen naar uw gewenste startpunt. Neem een lunch mee of laat ons jouw lunch onderweg verzorgen. Wat denkt je bijvoorbeeld van een diner om uw partner te verrassen? De avonden zijn vaak prachtig en de zonsondergangen schilderachtig. De wind valt dan vaak weg en de natuur komt tot rust. Laat je weer ophalen als je klaar bent om de avond in stijl te vervolgen bij je safaritent.

Unesco Wereld Erfgoed De Waddenzee

 Bezoek het Unesco Wereld Erfgoed De Waddenzee.

Dit bijzondere natuurgebied kun je op verschillende manieren beleven:

Lopend bijvoorbeeld…Maak een afspraak met een gids voor een wadloop- of zwerftocht. Zwerven over het wad is een mooie beleving. En onderweg nieuwsgierige zeehonden spotten.

Naturistisch Wadlopen? Dat kan via Ulco de Haan, zie zijn website www.wadloopgids.nl

Varend is een andere mogelijkheid, er zijn meerdere aanbieders van vaartochten, eventueel met eten en drinken. Er zijn ook mogelijkheden om mee te gaan met een droogval tocht. De schipper laat zijn boot droogvallen op het wad waarna er enige tijd beschikbaar is voor vertier op het wad.

Bezoek Noorderpoortzijl of Zoutkamp voor een blik over de dijken en het land voor en achter de dijk. Geniet in de restaurantjes van hetgeen de Waddenzee te bieden heeft. 

Pieterburen, DoeZoo, Waddenfun etc

 Bezoek Pieterburen en zeehondencentrum Pieterburen. Kijk hoe hier zeehonden opgevangen worden en weer zodanig op krachten gebracht worden dat ze weer terug de Waddenzee in kunnen. Het dorp zelf is lieflijk.

Voor jonge kinderen, maar volwassenen niet uitgesloten, is DoeZoo echt fantastisch. De eigenaar en het team is zeer bevlogen in de opvang van allerlei dieren. Tijdens rondleidingen mag je vaak dieren voelen en vasthouden. Bij DoeZoo spelen alle zintuigen een rol. DoeZoo is niet voor niets door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Groningen 2022.

Waddenfun biedt vertier voor jong en oud met het grootste indoor klim- en adventurepark van Nederland. 

Groningen Stad

Studentenstad Groningen ligt op 8km fietsen. Het centrum van Groningen dan wel te verstaan. In deze dorpse stad is zo’n beetje alles op wandelafstand van elkaar. Geniet van de markten, de winkels, de horeca, het uitgaansleven, de oude gebouwen zoals Het Goudkantoor, De Graanbeurs, De Martini-toren en Het Provinciehuis. Moderne kunstzinnige gebouwen als Het Forum of het alternatieve Suikerunie terrein met zijn vele festivals. En wat te denken van het bijzondere Noorderplantsoen, aangelegd op de oude verdedigingswallen van de oude stad. Gidsen leiden je op afspraak rond door de stad.

 

Winsum, het mooiste dorp van Nederland

Winsum is uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Terecht? Ontdek Winsum en laat u verrassen.

Ook vele andere dorpen, wierden en kerken in de weide omtrek zijn een bezoek waard. 

Waddenland en Visit Groningen

Bekijk de websites van www.waddenland.groningen.nl en www.visitgroningen.nl voor aankomende en actuele uitjes en belevingen.

Noord Groninger Antiek & Curiosa route

Dicht bij ons heeft Piet Lanting zijn antiek & Curiosa winkel aan het Oude Dijkje. Piet is daarbij één van de deelnemers van de Noord Groninger Antiek & Curiosa route, zie http://www.antiek-curiosaroute.nl 

 

 

Bloemsierkunsten & Workshops

 Mariëtte en Rianne van bieden diverse workshops aan in hun atelier en buiten op het Groningse Hogeland. Ga mee wandelen op een wildplukdag en maak in het atelier een mooie krans van alles wat je geplukt hebt. 

Tijdens meerdaagse workshops leer je kransen maken in diverse stijlen of prachtige schalen van papiermaché.

 Atelier De Korenbloem, Godlinze

 

Fietstocht Noorderrondritten

De Groningse Noorderrondritten waren echte  schaatsklassiekers. Deze routes zijn nu bewegwijzerd te fietsen en beslaan 144km totaal, verdeeld over 2 lussen. Onze Glamping bevindt zich aan lus 2 (84km) en je kunt direct starten en weer eindigen op onze locatie. Lus 1 van 60km ligt dichtbij. Deze route biedt de mogelijkheid om het geheel in 1 keer te fietsen of in 2 dagen. De route brengt je langs unieke plekken als Westerdijkshorn, Loppersum, Appingedam, Holwierde, Uithuizen, Middelstum, Fraamklap, Baflo, Pieterburen, Zoutkamp en Winsum. Geniet alleen, of met je racefietsclub van deze eerste bewegwijzerde racefietsroute van Groningen!

Na het fietsen kun je bijkomen in de rust, natuur en wellness van onze Glamping. Indien gewenst kun je een massage krijgen van sportmasseur Christa. Ontbijt kan verzorgt worden, evenals producten om je lunchpakket te maken. Op zaterdag is er een mogelijkheid voor een heerlijk huiskamerdiner in de zondagse kamer van de boerderij. Je kunt bij ons met een groep van maximaal 10 personen overnachten en indien de groep groter is kunnen jullie je verdelen over ons en onze buren van de Albertsmaheert. In dat geval kunnen alle groepsleden gebruik maken van onze wellness en faciliteiten.

Met de wind mee fietsen

Het Groninger Hogeland en het naastgelegen Middag-Humsterland bieden prachtige fietsroutes. Maar het kan hier ook waaien en misschien ziet je wel op tegen deze tegenwind. Of je wilt gewoon van verder weg starten of eindigen. In dat geval kunnen we je wegbrengen en/of ophalen. Op deze manier kunt je nóg meer ontdekken tijdens je verblijf bij ons.

Vogels spotten

De boerderij is een mooie plaats om vogels te spotten. Roofvogels als Buizerd, Kiekendief, Kerkuil en diverse rietvogels, weidevogels en zangvogels zijn hier veelvuldig te zien. In de gracht is de Ijsvogel te spotten. Gekraagde Roodstaart, Putter, Vliegenvanger, Specht en vele anderen zijn vaak geziene gasten.

Dark Sky Park Lauwersmeer gebied

Het Lauwersmeergebied is uitgeroepen tot Dark Sky Park. Hier is donker ook echt donker en kun je veel sterren waarnemen. Ga mee op nachtelijke tocht met de boswachter.

Nationaal Park Lauwersmeer gebied

Het Lauwersmeergebied is een prachtig natuurgebied waar ook van alles mogelijk is. Activiteiten centrum Lauwersnest is een prima startpunt met alle informatie om het Lauwersmeer gebied te ontdekken. Kijk op np-lauwersmeer.nl voor alle informatie.

Hunze en Reitdiep dal

De structuur van het eeuwenoude landschap is grotendeels intact. Het Reitdiep werd gespaard voor ingrijpende ruilverkaveling, waardoor kronkelende wegen en waterlopen nog steeds het beeld bepalen. De strijd van de mens tegen het water is af te lezen in het landschap met z’n talloze wierdedorpen, dijken, sluizen en kolken. Het Reitdiep is het oudste cultuurgebied van Nederland. In de vroege Middeleeuwen was het één van de welvarendste en meest dichtbevolkte regio’s van West Europa.

Het geheim van het Reitdiep dal

Fiets een paar kilometer richting Hekkum en volg vanaf daar de fietsroute Het Geheim van het Reitdiepdal. Deze route is 28km lang en voert door en langs prachtige plekjes.

Dag vaartocht over het Reitdiep

Het visserijmuseum in Zoutkamp, het Museum aan de A en het Groninger Landschap organiseren van juni tot september dagvaartochten over het Reitdiep. Het Reitdiep heette in vroegere tijden Hunze en de Hunze verbond de stad Groningen met de zee. Het Reitdiepdal behoort tot de oudste cultuurgebieden van Europa. Aan boord brengt een gids van het Groninger Landschap verhalen uit het Reitdiep tot leven. Op zaterdag vaart de historische garnalenkotter ZK4 Albatros van Groningen naar Zoutkamp. Op zondag is dat andersom. In beide gevallen wordt je weer met een taxi terug naar het vertrekpunt gebracht. Onderweg is er een lunch bij Garnwerd aan Zee inbegrepen en wordt de Wierde van Garnwerd met zijn vele monumenten bekeken.

Zie voor meer informatie en data de activiteit “Beurtvaart op het Reitdiep” op visserijmuseum.com/activiteiten/

Wierdenmuseum Ezinge

Museum Wierdenland is een museum in het wierdedorp Ezinge in de Nederlandse provincie Groningen. Het museum ligt midden in het nationaal landschap Middag-Humsterland en heeft als thema het wierdengebied in de breedste zin van het woord.

Groningen heeft nog vele wierden die bezocht kunnen worden.

Koe knuffelen

Bij biologisch melkveebedrijf Beleef de Koe kun je alles omtrent melkkoeien ontdekken als ook knuffelen met de koeien.